Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΛΕΝΤΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΣ ΣΑΪΤ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ
ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.
ΤΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΡΟΣΙΑ AKOMA KAI ΤΙΣ ΠΙΟ ΖΕΣΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.
ΕΙΝΑΙ Τ.Κ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ & ΑΠΕΧΕΙ 18km ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ.ΕΧΕΙ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 550m ΜΕ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ
ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΡΕΟΥΝ ΝΕΡΑ.
Η ΔΙΠΛΑΝΗ ΠΛΑΓΙΑ ΕΧΕΙ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 716m ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΤΟ ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ.

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

                                                                                                 ΤΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΡΟΣΙΑ AKOMA KAI ΤΙΣ ΠΙΟ ΖΕΣΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΝΙΩΣΕΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΒΟΥΝΙΣΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙΤΕ ΕΩΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΗ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ. ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΥΠΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΒΡΑΧΟ ΘΑ ΑΤΕΝΙΣΕΤΕ ΚΑΤΩ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ. ΛΙΓΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΔΥΚΛΙΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ 16ου ή 17ου ΑΙΩΝΑ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ ΠΟΡΙΝΟ ΤΕΜΠΛΟ.
ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΟΥΛΕΝΔΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΟ ΤΟΥ 1301μ.χ.
ΠΡΙΝ ΤΟ 1770μ.χ. ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ 170 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΗΤΑΝ  ΤΟΥΡΚΙΚΗ, ΕΝΩ ΤΟ 1821 ΕΙΧΕ 35 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ 12 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ, 6 ΠΥΡΓΟΥΣ, 4 ΜΥΛΟΥΣ ΚΑΙ 204 ΣΠΙΤΙΑ.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. ΑΠΕΧΕΙ 18 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 550 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΡΕΟΥΝ ΝΕΡΑ ΕΝΩ Η ΔΙΠΛΑΝΗ ΕΙΝΑΙ 716 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΣΕ 18 ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΥΛΕΝΤΙΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: